Pelargonium Crispa, kan det blir mer likt vår ?
Nu sitter jag vid köksbordet och tittar genom luppen på pärlhyacinterna, vilka små underverk – har du ingen lupp – skaffa en. Man hittar ett helt nytt universum !

Ute idag är det en damm ovanpå dammen. Fullt med vatten ovanpå isen. Vad tror ni…..ska jag våga ta mig ut på isen och klippa ner sävstråna, eller brakar jag igenom då ???
Tog ett varv och såg att rådjuren börjat knapra på det som börjar sticka upp, nu gäller skydd ! Har köpt lite gamla lampskärmsstommar på loppis, de fungerar jättebra att ställa över en planta. Passar bra när tulpanerna sticker lite senare också.

För att ha något grönt utanför fönstret så köpte jag mig ett Savoykålshuvud på matbutiken sist, jag tycker de är så vackra. Passade i ett annat loppisfynd och bredvid ligger en fröställning efter en Kronärtskocka, vacker !

Inne i tvättstugan gror det för fullt just nu
. Börjar faktiskt bli dags att tänka på omplantering av en del sorter. För att lyckas när man sår tidigt så måste man ha tillskottsljus. Jag har helt vanliga lysrör som hänger strax ovanför sådden. Ca 10 cm ifrån krukorna, inte mer helst. Det går bra med vilka billiga lysrörsarmaturer som helst, sen har vi köpt lite olika lysrör till, men det verkar som de flesta sorter fungerar där också.
Den lilla svarta Hornviolen Viola cornuta Black Jack behöver snart få egen kruka med lite mer näringsrik jord. Sen får den nog åka ut i garaget till svalare temperatur för att inte ränna iväg.
Tog in en kruka med bollvivor som jag inte hann plantera om i höstas. De ska också få varsin kruka och ställas i garaget i plus 5 grader.
Pelargonsticklingarna verkar som de tar sig också, ser fina ut.
Den här varianten av doftpelargon tycker jag är fin. Syns inte så väl här men det är lite mörkare teckning i mitten av det limegröna bladet. Den här har jag fått av Sven-Ingvar Heij, vår `grandoldman´i STA här i Mariestad.