Hämtningen av tidningen i morse kändes aningen våghalsig, he he !
Blankis på svagt sluttande backe, ett par skridskor hade passat bättre än gummistövlar helt klart. Men jag kom fram å tebaks med hovvet opp å föttera ner.

Det känns UNDERBART att få se lite bar backe härochvar. Lustigt att det liksom blir ringar runt träden där det smälter fortast. Ja maken förklarade med fysikens hjälp det hela på lunchen, men tyvärr kan jag inte återge varför det blev så, jag lyssnade nog bara med ett halvt öra för jag satt med katalogen från Göteborgs botaniska framför mig…ja ni förstår !


I morrn ska det bli kallt igen men sen ska det töa till helgen. Ja vintern är inte slut än, men det får gärna smälta bort lite till så man kommer åt att beskära fruktträden snart.

Idag sår jag buskar. Hämtade frön från en Viburnum, olvon av något slag som jag har i landet. Buskarna där har jag frösått från plantor i en gammal nedlagd handelsträdgård här strax intill.
Jag har också sått Hamamelis japonica, Trollhassel med frön fr Göteborgs Botaniska, de fröna skulle visst behöva 2 kylperioder för att gro. Även sått Aronia arbutifolia, Aronia som får röda bär.

Nu ska jag återgå till perennfröerna i eftermiddag….fast egentligen borde man kanske slappa i soffan med en bok så den däringa envetna förkylningen släpper…vi får se vad som lockar mest.

(Tillägg något senare på dagen)
Nu har jag kanat utför den där isiga slänten till brevlådan igen, och titta vad jag hittade i lådan, en påse mixade tomatfrön
från Anette med bloggen Daylily Potager.
TACK SNÄLLA ANETTE ! Vad spännande med en massa nya sorter.

Anette är en jätteduktig odlare som odlar sitt grönsaksland som en Potager
. (Det är när grönsakslandet blir en riktig prydnad ni vet, med blommor och vegetabilier i fina mönster ). Och så är hon frälst på Dagliljor också. Fin blogg som jag tycker att ni ska besöka om ni inte varit där förut !

Anette frösår Dagliljor och man blir alldeles sjuk av begär när man kollar vilka sorter hon fått fram !