Fredagens tema på Blooming friday är Gömt
. Om du tittar in hos Katarina med bloggen Roses and Stuff så kan du se fler tolkningar på temat.


I min gamla tvättstuga har jag gömt mina pelargoner över vintern.
Igår satte jag en massa pelargonsticklingar och fick på köpet en hel bukett Mårbacka-blommor att leka med. Härligt att få roa sig med lite blomsterpyssel i januari.

Gömt i alla fröpåsar som börjar komma fram nu finns fantastiska skapelser att drömma om !!!

Just i den här tiden så är man övertygad om att allt kommer gro och allt kommer att växa så det knakar till sommaren, eller hur ?

Att frön kan se ut på olika sätt vet väl alla som frösår. På mittenbilden är det frön av Stipa Capillata/Finbladigt fjädergräs. Det har jag inte sått förut. Fröna skvallrar nästan om hur de kommer att se ut i växt .

Gömt i grönsakslagret har jag kvar en hel del pumpor sen i somras. Nu får de komma fram i ljuset och göra sin tjänst. Den blå (Blue Ballet) som jag använde i woken häromdagen var nästan allra godast färsk, den smakade nästan melon.

Och gömt under snön därute ligger mitt grönsaksland och vilar en välförtjänt vila i väntan på våren. Tänk det pirrar nästan i magen på mig när jag går ut och tittar längs min mittengång…suget att sätta igång igen.

Ja det var mina tankar på temat Gömt .

ÖNSKAR ALLA EN JÄTTEFIN HELG !