För ett tag sedan läste jag boken : Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma. Jättebra bok !

Nu idag kom jag över en annan bok av honom : Greatness guide.
Delar med mig av ett utdrag här som jag tyckte var tänkvärt :

” Det är underbart med nöjen – men underbart är kort och nöjen varar inte länge. Nöjena får du genom dina fem sinnen. Det kan röra sig om en utsökt måltid, ett ljuvligt vin eller en splitterny bil. Inget fel med sådana saker – de förstärker din positiva livsupplevelse. Men de är övergående.

Nöje kommer sig av någonting på utsidan.
Glädjen kommer inifrån.

Glädje då ? Ja, glädje, eller lycka, är en helt annan femma. Lycka är som nöjets DNA. Min poäng är helt enkelt denna : Nöje kommer sig av någonting på utsidan. Glädjen kommer inifrån. Den är ett tillstånd du kan välja att ta fram. Det handlar om ett beslut. Om en viljeakt.

Människor kan vara lyckliga trots att de genomgår en besvärlig tid av lidanden och motgång. Det finns inget synbart nöje i deras yttre livsomständigheter, likväl är de glada inombords. Vänder vi på steken finns det massor av människor som har nöjen upp över öronen (snabba bilar, vackra hem, snygga kläder) men ingen glädje inombords. Så välj att vara glad. Du kan aldrig kontrollera livet utanför dig. Men du kan styra vad som händer inombords. Och de som gör det blir större människor. “

Tänk, i morgon är det nyårsafton. Ett nytt år närmar sig med stormsteg. Nu är tid att drömma om vad man vill uppnå under nästa år, ta sig tid att tänka ! Drömma fram sitt bästa år.

Och snart är vi där….när penséerna blommar. Mina absoluta favoriter, viol och pense´, särskilt de småblommiga. Får väl betecknas som nöjen nu då, när jag läst Robin Sharmas text. Eftersom det är någonting på utsidan.
Men jag kan helt klart känna en glädje att de finns och att vi går den tiden till mötes snart ! Ofta är det en stor glädje att få vänta på något också !

Tänk om vi hade allt….hela tiden. Då skulle man förmodligen bli less. Nä, jag tror man behöver den här tiden….till reflektion och att drömma.

Vad drömmer du om inför 2011 ??