Fredagens tema på Blooming friday hos Katarina med bloggen Roses & stuff är
`på fönsterbrädan´, eller `on the windowsill´ på engelska.

Finast just nu är nog Klockmalvan/Blomsterlönnen Abutilon x hybridum i aprikosrosa. Jag sådde Klockmalvor för ett par år sedan, hittade frö på Lidl ! och fick fram gula, laxfärgade, ljusrosa och mörkrosa och så den här som är lite extra rolig. Först när den slår ut är den ljust laxfärgad och sedan ju äldre den blir så övergår den till ljusrosa. Ser rätt roligt ut på plantan med olika färger. Tar med en bild på det också, fast den blev lite mörk.

Här ovan ett Begoniacollage. Jag har en hel del olika sorter av begonior, tycker de är så tacksamma och lättförökade. Först är det en Tigerbegonia, sen 3 st sk Änglavingebegonior gamla sorter, bladen är i tre olika storlekar, den i mitten med största bladen är ättling till en som min mormors mor hade. Sedan är det en liten söt rosablommande från mormor, fast på vintern blir blommorna vita. Och den sista med lite aprikosrosa blommor har jag köpt som stickling från en jättebegonia, säkert 2 meter hög i Moholms handelsträdgård. Vet ej sortnamn tyvärr på någon.

Min enda begonia jag har sortnamn på är en Fuchsiabegonia med pyttesmå blad och vita blommor, men den såg lite skruttig ut just nu, så den får ni se bild på en annan gång.
Här ovanför syns Kohleria, narrhuva som jag fått av Åke och Berit Törnqvist, en rosa bladkaktus säkert 100 år gammal sort, cyklamenblad, narrhuvan igen och ett Ödesträd från min ingifta morbror Nils mammas föräldrahem.

Ja nu har ni sett några av mina antikviteter som jag samlar på. Fönsterbrädorna är knökafulla, hade fullt sjå att få plats med en adventsljusstake i köket !!!
Men jag är ingen samlare jag…..nej oooh nej !

Önskar alla en härlig helg nu till andra advent !

Wish you all a nice weekend !