Mindfulness eller medveten närvaro har varit till stor hjälp för mig. Just nu läser jag Åsa Nilsonnes bok “Mindfulness i hjärnan” där man får reda på hur meditation och mindfulnessträning faktiskt påverkar hjärnans funktion och utseende. Forskarna kan ju se mycket mer vad som händer i hjärnan nuförtiden med sina nya avancerade kameror. Mycket spännande läsning, kan rekommenderas. Åsa Nilsonne är psykiater, professor i medicinsk psykologi vid Karolinska institutet. Hon är även deckarförfattare !

Idag har jag jobbat hårt hela långa dagen med att kånka plantkrukor hit och dit, har nog gått flera mil tror jag. Det gäller att ta sig tid att ändå se allt det vackra omkring. Njuuuuta !

“Nature is painting for us day after day,
pictures of infinite beauty
if only we have the eyes to see them ”

John Ruskin