Våren kommer med stormsteg i år, hur ska man hinna med alla ljuvligheter ?
Nu var ännu en helg till ända.
Födelsedagsfirande mannen fick en vårbukett… å så blev han ännu lite mer allergisk 😉
Jag har provat på lite alternativmedicin i helgen, får se om det kan göra nytta för krämporna…..hoppas, hoppas !
I skogen blommar Tibasten för fullt, massor med små buskar har det blivit.
För många år sedan förpassade vi en buske till skogen, när sonen provsmakat av bären, woj woj !
Tomaterna kommer som de ska, räknade idag till 654, inte tillräckligt, så i morgon sår jag några hundra till….minst.
Romersk kamomill hade rejält grobara frön 🙂
Den här kamomillen är perenn och doftar helt annorlunda mot vanlig kamomill, nästan lite parfymaktigt. Jag älskar doften ! Själva blomman som man skördar till te precis som med vanlig kamomill, är dock något beskare i smaken än den ettåriga. Men beskt ska ju vara nyttigt !
Bakom syns Johannesört.
Plockar fortfarande av fjolårets kål och cikoria. Färglada sallader blir det nästan dagligen.
På det gamla bordet i växthuset är det purpurfärgat i år. Taget lite sent på kvällen, men här syns Pensé, Auricula och Ranunkel.
När solen värmer huset nu på dagarna så blir det så varmt så man får plocka av sig jackor och tröjor, har fikat här både lördag och söndag i helgen. Härligt !
Hej Annelie !
Jäpp, den blommar nu. Visserligen är Tibasten en tidigt blommande buske, men det här är väldigt tidigt. Konstaterade idag att den Sibiriska Nunneörten som brukar börja blomma i maj slår ur i trädgården nu och även de första gullvivorna …inte riktigt bra det här….Att det blir så här tidigt beror antagligen på att det inte varit någon tjäle i vinter. Nä, jag tycker våren ska komma i vanlig takt och inte så här rekordtidigt, sån ä ja 😉 Ha det bra !
Du menar att de blommar sådana där vackra blommor i skogen redan nu, det måste ju vara väldigt tidigt? Har precis googlat på Tibast, är en riktig katastrof gällande blommor.
Hej Maria !
Ja Tibasten är verkligen jättesöt, det är synd den är så giftig…man blir ju lite nervös när den får sina vackra bär på hösten att någon ska få för sig att smaka.
Kul att du gillar Romerska kamomillen, den är verkligen inte som den vanliga utan som en helt annan doft. Fint med det där sirliga gröna också. Jag vet…jag är såååå lycklig :-)) Hoppas du får ett också så småningom. Kram !
Hej Malin !
Hihi, tack för bugandet 😉 och för tummarna !!! Ja, tron kan försätta berg heter det ju, om jag nu tror ordentligt så blir det ju sån där placeboeffekt eller ? Perfekt att det inte blir för varmt så man hinner med att njuta i lagom takt. Men visst är det gosigt när tempen sticker iväg och man kan slappa en stund i solstolen 🙂 Kram
Hej Fröken Dill !
Jag ska bara ha hundra själv 😉 Resten säljer jag i plantskolan…förhoppningsvis !
Ja det är härligt med eget grönt, även i små doser. Känns som vitaminpiller 🙂 Den här vintern har ju underlättat övervintringen också. Ha det bra !
Buketter alltså, så fin och lite ovanligt med tibast. Jättesöt!
Det är så roligt att se vad du odlar och hur det växer. Jag köpte en planta romersk kamomill av en bekant som har plantskola, det var verkligen en trevlig planta! Blommorna är speciella i doft och utseende och idag såg jag att plantan överlevt i rabatten också vilket var riktigt kul.
Lyckos dej som har ett växthus 🙂 Ha det bra!
Kram Maria
hohoho jag niger och tar av hatten för tomatplantsmängden – men jag vet ju vad du skall göra med alla plantorna så lycka till!
Nu håller jag tummarna för alternativmedicinen och beordrar att du skall bli bra…
Här är det underbart vårcäder med lagom svala dagar och nätter som gör att det inte går så rysligt fort. Men i växthuset på dagran är det såååå skönt.
Kram
Oj, vad många tomater!!! Jag har väl ett trettiotal plantor och tyckte det var många… När mannen klagar ska jag visa hur många jag skulle kunna odla :)) Visst är det fantastiskt att mycket grönt klarat sig som “winter greens” eller vad det nu är de kallar dem i England. Jag har vintersallat, asiatiska kålsorter, annan kål (röd grönkål och brysselkål som aldrig kom upp till kålhuvudstadiet, tror jag), cikoriasläktingar och något som jag tror är en slags krasse. Inte mycket av varje, men naggande gott!