Började dagen med ännu lite mer tomatsådder…snart klar, bara några hundra till…
Sen blev det växthus- och ute-jobb i det fina vädret. Det växer på bra nu när solen är framme på dagarna och värmer upp huset ordentligt. Har en hel del att plantera om, så idag blev det fyllning av krukor med jord.
Ny härlig jord som kom i veckan 🙂
Mannen tog fram traktorn idag och körde pallarna till växthuset så jag fick dem lite närmare <3 Och så har han lagt lite mer markduk och fixat med ett hembyggt plantbord.
Provsmakade årets två första små rädisor, tösa och jag 🙂 Sådda för en månad sedan. Rädisor är snabba. Bladen brukar jag använda i salladen. Och idag blev det årets första fräscha sallat till lunch. I år lyckades jag inte hålla bladproduktionen igång utan uppehåll, det blev ett glapp på ca 1 månad. Skogsmössen har knaprat i sig av min kål i tunneln och så har en del dukat under av växlingen mellan kallt och varmt som var där ett tag. Så nu var det härligt att kunna börja lite smått med egna blad igen 🙂 Chefen har uppsikt på mig förståss!
Ja på alla som rör sig på går´n 🙂 På kvällningen fick vi mysigt växthusbesök av grannar med barn. Tänk att det är så mycket energi i de där små krabaterna, om man bara kunde ta vara på en bråkdel av den…då vore energifrågan löst 😀
En fortsatt skön helg önskar jag er!