Äntligen fick jag tid att så färdigt chili och paprikasorterna.
Såjorden blandar jag med grov sand och små lecakulor. Fyller krukorna och vattnar, två gånger. Sedan väntar jag en stund så det stabiliserar sig. Lägger sedan fröna på ytan, lägger på ett tunt lager jord och trycker till bara lite lätt med fingrarna eller något platt. Vattna inte på ytan, det är bättre att jorden ovanpå fröna är lite luftig.
Skriv etiketter och sätt i undan för undan, man glömmer jättefort !
Idag har jag sått de här sorterna, hoppas nu de gror bra !
Det är mest mina egna frön, så jag kan inte skylla på någon annan om det går dåligt. Drygt 300 plantor räknar jag med av dagens sådd.
Chilisorter:
Gul körsbärspeppar
Monkeyface
Espelette
Blue Christmas
Rocoto Canario
Fishpepper
Kali Mirch
Red Peter Pepper
Czekoslovakian Black
Black Pearl
Omnicolor
Hot Orange
Fruit n´spice (ny)
Sweet Wrinkled old man (ny)
Jamie (ny)
Poblano/Ancho
Aji Blanco Cristal
Gyllenbär
Tomatillo : Purple de Milpa
Paprikasorter:
Bulgarisk frilandspaprika
Ukrain Sweet
Ferenc Tender
Pelso
Californian Wonder
Tequila Surprise
Sweet Banana
Thor F1
Hoppas ju förstås att det blir ett lika bra år för chili och paprika i år som i fjol 🙂
Nu har jag också tagit sticklingar på Stevian, sockerplantan. För att spara plats så sätter jag dem i vatten så länge.
Penséer och violer har kommit upp, en del, vissa vill inte gro.
Jag får försöka ta tag i pelargonerna snart också. Den här Pelargonium australe fick jag en stickling av Britt ifjol. Tack för den ! Det är en vildsort som växer väldigt lustigt. Men den blir nog svår att ta sticklingar från, i alla fall i år. Ska bli spännande att se den blomma!
Hej Mia !
Jamie är en Capsicum baccatum men Fruit´n Spice vet jag inte, det fanns inte angivet. Sorterna kommer från Sesams lista. Tomatillon är lila, jag köpte den för några år sedan från Unwins, risk att de är för gamla men jag gör ett test. Tyckte inte så bra om smaken, men nu har jag fått ett tips att de är goda torkade.
Hej, vad kul att se vad du sått! 🙂 Fruit n´Spice och Jamie var nya bekantskaper för mig! Capsicum annuum, frutescens, chinense? Spännande! Och är tomatillon lila? Låter jättekul, här finns bara grön! Ha en fin helg! 🙂 Mia