Tjugo blomkålshuvuden skördade. Inte största modellen, men helt ok.
De började skifta lite åt lila och en del av dem hade inte tålt regnet så bra, så det var dags att ta av dem. Annars kunde de nog växt till sig lite till.

Min tunnel med insektsnät har fungerat utmärkt, inte en larv syntes till.

Första Broccolohuvudet av sorten Veronica klar också. Jag är så faschinerad av utseendet på denna växt som är en korsning av blomkål och broccoli.

Så här gör jag:

Delar blomkålen i buketter.

Kokar upp lättsaltat vatten i syltkastrullen. Saltat ska det vara för då bevaras mineralerna bättre i grönsaken, annars lakas de ur lättare.

När vattnet kokar lägger jag ner lite blomkålsbuketter i taget och kokar endast 2 minuter.

Sedan tar jag upp kålen med hålslev och lägger på en ren handduk att rinna av och svalna.
Sedan packar jag i fryspåsar i lagom mängd. Lägger sedan in alla påsarna i en större fryspåse för extra bra hållbarhet och så skjuts in i frysen.
Härligt till vintern.

Vi gillar särskilt att lägga i blomkål tillsammans med ugnsstekta rotsaker.
Eller gratinerad med en god ostsås och tillsammans med bacon, fläsk eller kassler.

Nää, nu blev jag nästan hungrig !!!


Idag har jag varit i en UNDERBAR trädgård
hos Sture och Birgit, återkommer med bilder en annan dag.